Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Een geruisloos einde van het seizoen.

Zo langzamerhand worden de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus een beetje minder streng. Scholen gaan weer open en horecabedrijven mogen onder voorwaarden ook hun deuren weer openen. Maar voor zanggroepen en koren zoals het gelegenheidskoor Rûm Sop uit de vier H-dorpen en omstreken is er nog geen oplossing en blijft er niets anders over dan wachten op groen licht. Ook de deuren van het dorpshuis d’Ald Skoalle, normaliter de oefenruimte van het koor, blijven tot na de zomer gesloten. Omdat ook de geboekte optredens om dezelfde redenen zijn afgezegd kabbelt het zangseizoen 2019/2020 van het koor zo langzamerhand naar een einde. Ook de, inmiddels als vast gebruik geworden, slotavond zit er dit seizoen waarschijnlijk niet in. Jammer maar het is niet anders. 

Appen

Maar het koor gaat niet bij de pakken neerzitten. In tegendeel, er wordt nog regelmatig door de leden onderling “geappt”, hetgeen soms tot verfrissende beelden leidt. Op deze manier is er toch nog enige wijze van contact. Ook het bestuur, zoals ik in mijn vorige verhaal al heb aangegeven, is achter de schermen druk bezig met het volgende seizoen en zit vol nieuwe plannen. Waar andere koren vrezen voor hun bestaansrecht omdat menig koorlid zijn lidmaatschap heeft opgezegd, gaat dit bestuur onverstoord verder. 

Kledij

Was het onlangs het totale repertoire wat onderhanden is genomen, nu is men druk bezig om de kledij van het koor op orde te brengen.  Een aantal leden schijnt nog steeds niet te beschikken over de juiste kleding, of draagt nog steeds de oude outfit. Anderen beschikken wel over de nieuwste kleding maar hebben door groei of afslanking (?)  de verkeerde maat. Tot slot is er bij een paar leden geconstateerd dat de kledij, waarschijnlijk door een te hete wasbeurt, sterk is verkleurd. Kortom dit was voor het bestuur een reden om in deze rustige periode ook de kledij op orde te brengen.  

CD opnamen

Menig van de oud gedienden in ons koor zullen zich nog wel de opnames herinneren van onze eerste CD  “In rûntsje van Rûm Sop” op 30 en 31 maart 2005 in de studio van Metslawier. De CD is al jaren uitverkocht en ook niet meer verkrijgbaar. 

Vanwege dit en het feit dat er inmiddels al meer dan 15 jaar zijn verstreken en er in die tijd met betrekking tot het koor heel veel is veranderd, zowel qua samenstelling als qua repertoire, wordt het hoog tijd dat er een opvolger komt van onze eerste CD. Uit wel ingelichte bronnen heb ik inmiddels vernomen dat er achter de schermen druk wordt gewerkt aan dit idee om een tweede CD van het koor uit te brengen, waarbij de opnames hoogstwaarschijnlijk zullen plaatsvinden in een unieke locatie die voor velen ook een plek van herkenning zullen zijn.  Hierover is een volgende keer wellicht meer nieuws te melden.  


Door Mient: 15-06-2020

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy