Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Thuisoefenen?

Door het coronavirus is bijna het gehele openbare leven stil komen te liggen. Dit geldt in ieder geval voor het verenigingsleven in onze 4H-dorpen. Niet meer naar de biljartavond in het café of naar het korfbaltrainen. Kinderen spelen niet meer op straat en moeten zich thuis vermaken en huiswerk maken. Kortom het is stil in de dorpen geworden. Het virus heeft ook gevolgen voor het gelegenheidskoor Rûm Sop. Hoe en wat leest u hieronder.


Gevolgen

In mijn vorige verhaal kon ik u meedelen dat het volgende optreden zou plaatsvinden op zaterdag 29 februari 2020 in zorgcentrum H. Kok te Rolde en op zaterdag 4 april 2020 in Talma hoeve te Feanwâlden. Het optreden in Rolde is nog wel doorgegaan en naar wat ik ervan heb begrepen was dit een geslaagde missie in het Drentse land. Wellicht zorgt dit voor meer optredens in “het land van Bartje”. Wie weet.

Maar dit zal een tijdje duren voordat we hier achter zullen komen want sinds een paar weken is zoals u weet het gehele sociale leven stil komen te liggen vanwege het coronavirus. Dit heeft ook gevolgen voor de geplande optredens van Rûm Sop. De optredens in Talma hoeve te Feanwâlden en tijdens de wandelelfstedentocht in Birdaard op vrijdag 22 mei 2020 zijn inmiddels afgezegd. Alhoewel we nog geen bericht van de voorzitter hebben gehad zal dit ongetwijfeld ook gaan gebeuren voor het geplande optreden op Koningsdag 27 april 2020 in Buitenpost. En, het is nog ver weg, maar het is ook nog maar de vraag of het optreden op zaterdag 27 juni 2020 tijdens de Molenloop in Vrouwbuurstermolen doorgang

zal vinden.


Maar ook de oefenavonden vinden momenteel niet plaats. De laatste oefenavond was op woensdag 26 februari 2020 en het lijkt er op dat dit ook gelijk de laatste is geweest vòòr het zomerseizoen.


Wat nu?

Zoals gezegd het sociale leven staat momenteel noodgedwongen stil. Maar het mensdom is inventief en weet ook in deze dagen van crises het beste ervan te maken. De kinderen moeten via de computer of laptop huiswerk maken. Maar ook de ouderwetse bordspellen, sjoelbakken, puzzels en kaartspelletjes zijn weer tevoorschijn getoverd. En er zijn zelfs mensen die “online” sporten of “online” op dans- of muziekles gaan. Misschien ligt hier ook de oplossing voor de leden van Rûm Sop. Nu, zoals u weet, de oefenavonden

zijn weggevallen, moeten toch de zangstemmen regelmatig worden geoefend en gesmeerd. Wellicht kan de voorzitter via een computerverbinding toch nog zorgen dat de zangstemmen regelmatig worden geoefend. Het smeren van de kelen zal een ieder echter toch thuis moeten doen.


Tot slot

Ondanks dat veel zaken stil liggen wil niet zeggen dat er helemaal geen actie is. Achter de schermen bij Rûm Sop wordt gewerkt aan nieuwe plannen. Daarover een volgende keer meer. Tot slot kan ik u zeggen dat het optreden tijdens de wandelelfstedentocht in Birdaard inmiddels is doorgeschoven naar vrijdag 14 mei 2021. Hopelijk zijn er dan betere tijden aangebroken. Rest mij nog vanaf deze plek een ieder veel sterkte en gezondheid toe te wensen in deze moeilijke tijden. 


Door Mient: 24-04-2020

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy