Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Nu al weer rust, of toch niet?

Het seizoen van gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen en omstreken was nog maar pas begonnen toen de voorzitter op één van de eerste oefenavonden de koorleden met enige verontrusting in zijn stem wees op de behoorlijke lege agenda voor de komende periode. Breekt er dan nu al weer een rustige periode aan voor het koor of toch niet? U leest het hieronder.

Start van het seizoen.

Door het afgelasten van het enige optreden van het koor in het tweede halfjaar van 2023 werd de agenda wel heel leeg. Het is waar, voor volgend jaar, staat er wel het een en ander op het programma, maar in de laatste maanden van dit jaar wordt het wel heel stil rondom het koor. Maar wie al langer bij het koor zit weet dat dit de volgende dag zo maar anders kan zijn. En…. dat was dit keer ook weer het geval. Een paar dagen na de tweede oefenavond “viel” er een berichtje van de voorzitter in de digitale brievenbus van de leden. Zo maar drie verzoeken om een optreden. Twee in de komende maanden en eentje in augustus volgend jaar. Dit zal ongetwijfeld weer een glimlach op het gezicht van de voorzitter hebben gebracht. Op het ene moment lijkt het een rustige periode te worden bij het koor en op het andere moment loopt de agenda langzamerhand weer vol. 

En dan volgend jaar. Ik heb het al vaker genoemd maar in april 2024 bestaat het koor Skûmkoppen/Rûm Sop exact 25 jaar. Op zaterdag 20 april 2024 wordt er gedurende de gehele dag breedvoerig stilgestaan bij dit feit. Op deze dag zal tevens de nieuwe CD van het koor worden uitgebracht en zal ook het eerste exemplaar van het boek over 25 jaar Skûmkoppen/Rûm Sop worden uitgereikt aan een niet nader te noemen persoon. Zodoende zal de agenda voor volgend jaar ook absoluut niet leeg zijn. 

Verder had ik in mijn vorige verhaal aangegeven dat een ieder van harte welkom is om een keer een oefenavond van het koor bij te wonen. Wel nu deze uitnodiging heeft resultaat gehad. Gelijk op de eerste oefenavond konden we Siebren Wierstra uit Hantum begroeten. Hij werd meteen in de groep opgenomen en heeft zich na deze avond ook direct aangemeld als lid van het koor. Ik zou zeggen wie volgt!! 

Tot slot

De volgende oefenavonden van het koor vinden plaats op woensdag 18 oktober en 8 november 2023 in dorpshuis d’Ald Skoalle te Hantum. Durft u, net zoals Siebren Wierstra, de stap te wagen? U bent van harte welkom op een van deze avonden.

Door Mient: oktober 2023

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy