Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Vakantie

Ditmaal een kort bericht rondom het gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen en omstreken. De reden hiervoor is niet een gebrek aan inspiratie bij de schrijver maar vanwege het feit dat hij dit keer genoot van een vakantie. 

Sinds het vorige verhaal in Hichtepunten hebben er nog twee optredens plaatsgevonden. De eerste was gepland  in zorgcentrum Dongeraheem te Dokkum op 19 mei 2023. Dit was in alle opzichten weer een zeer geslaagd optreden. Het tweede optreden stond op 17 juni 2023 op het programma in Nij Bethanië te Tzummarum. Alhoewel het koor hier nog nimmer een optreden heeft verzorgd heb ik begrepen dat dit optreden ook zeer zeker voor herhaling vatbaar is. 

Tussen beide optredens was er nog een oefenavond gepland met daarvoor nog een poging om het gehele koor op de foto te krijgen. Eerdere pogingen in het verleden hebben uitgewezen dat dit een zeer moeilijk verhaal is bij Rûm Sop. En dan bedoel ik met name om het gehele koor op de foto te krijgen. Ik moet zeggen bij deze poging is het uiteindelijk wel een keertje gelukt. Het resultaat laat nog even op zich wachten.   

Op 5 juli 2023 staat de slotavond rondom het koor gepland met een warm buffet, een terugblik op het seizoen en een gebruikelijke nazit. Dit belooft weer een gezellige avond te worden. Hierna breekt ook voor het koor een korte vakantieperiode aan.

Op zaterdag 26 augustus 2023 is daarna het eerstvolgende optreden van het koor tijdens het stratenfestival te Joure. 

Door Mient: juli 2023

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy