Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Nieuw seizoen

Op 7 september 2022 was, na de zomervakantieperiode,  de eerste oefenavond van het gelegenheidskoor Rûm Sop uit onze 4h-dorpen. Dit was in feite de start van het nieuwe seizoen. Snel daarna, te weten op vrijdag 16 september 2022, zou al het eerste optreden in het nieuwe seizoen van het koor plaatsvinden. In het dorp De Westereen had men namelijk een kleintje dorpsfeest georganiseerd en het koor was gevraagd om tijdens deze festiviteiten een optreden te verzorgen. Hieronder een verslag van dit gebeuren.

Zwaagwesteinde

Na een lange, zonnige en droge zomerperiode ben je er min of meer wel van bewust dat dit op een dag zal eindigen. Toch blijf je hopen dat wanneer je zo aan het einde van de zomer een kleintje dorpsfeest wilt organiseren de weergoden hier een beetje rekening mee houden. Jammer,  voor de organisatie in De Westereen want de weervoorspelling voor die dagen was niet erg optimistisch. Regen, wind en kou werden voorspeld. Nu is het zo dat dit maar een voorspelling is en het ook wel wat mee zou kunnen vallen. Het was de bedoeling dat er door drie koren in de buitenlucht nabij het verzorgingscentrum Brugchelencamp zou worden opgetreden verdeeld over twee blokken. Vanwege de slechtweer berichten werd dit later gewijzigd in één blokje en er stond een overdekt podium voor ons klaar. Voor een geluidsinstallatie en een “natje” en een “droogje” werd gezorgd. Ook het publiek kon als dat nodig was zelfs droog staan. In principe was dit allemaal prima geregeld. 

Helaas voor de organisatie kwam dit keer de voorspelling wel uit. Bij aankomst van het koor in De Westereen was het nog droog maar wel fris. Na wat opstart problemen met de geluidsinstallatie kon Rûm Sop de spits afbijten. Met vrolijke meezingers probeerde het koor de mensen die waren verschenen een beetje op te warmen. Er waren zelfs een paar mensen op een balkon verschenen die vrolijk meezongen. Maar het weer nodigde de bewoners van het zorgcentrum niet uit om even naar buiten te komen en naar het koor te luisteren. En nadat de zon achter de wolken was verdwenen en het tot overmaat van ramp ook nog begon te regenen vluchtte ook het publiek dat wel aanwezig was naar de verder op staande partytenten.  Alhoewel de organisatie probeerde de moed er wat in te houden viel die middag letterlijk en figuurlijk een beetje in het water. Na het optreden zochten ook de leden van Rûm Sop snel de partytent op om ruim baan te geven aan het volgende koor. In de pauze werd Rûm Sop gevraagd of het koor ook een paar liedjes in het zorgcentrum ten gehore kon brengen voor de mensen die niet naar buiten konden of wilden. Rûm Sop zou Rûm Sop niet zijn als daar niet volmondig “ja” op zou worden geantwoord.  Een personeelslid van het zorgcentrum trommelde nog een paar belangstellenden op en vervolgens propte het gehele koor zich in een huiskamer.  Hierna werden er nog een paar liedjes gezongen. Dit werd zeer gewaardeerd door de mensen in die kamer maar ook door een groot aantal bewoners die inmiddels in de gang hadden plaatsgenomen.  Omdat een aantal koorleden weg moesten bleef het binnen optreden beperkt tot een paar liedjes maar zoals door de voorzitter werd aangegeven is het koor zeer zeker bereid om een keer terug te komen voor een optreden in het zorgcentrum.  

Ondanks het weer werd het daarom toch nog een geslaagd optreden hetgeen ook duidelijk werd door de inhoud van een mail die de voorzitter naderhand kreeg van één van de toehoorders.

Tot slot.

Het volgende optreden zal plaatsvinden op donderdag 6 oktober 2022 om 19.30 in de Waadwente te Dokkum.  De volgende oefenavond is op woensdag 19 oktober 2022.

Door Mient: oktober 2022

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy