Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Corona voorbij? 

Nu alle landelijke maatregelen met betrekking tot de corona-epidemie zijn afgeschaft zou men gaan denken dat het corona-virus is teruggedrongen en geheel het land heeft verlaten. Niets is echter minder waar. De landelijke cijfers geven al een verhoging aan van het aantal besmettingen en ook het gelegenheidskoor Rûm Sop is duidelijk met de neus op de feiten gedrukt. Hoe en wat. U leest het hieronder. Maar ook een klein verslag van het optreden bij verzorgingshuis Dongerahiem te Dokkum.

Corona  

Onlangs werden we als koorleden onaangenaam verrast met de tijding dat een koorlid na een oefen-avond positief was getest op het corona-virus. Naderhand bleek dat nog drie leden positief waren getest. Dit is voor de betrokkenen heel vervelend. Maar voor zover bekend is gelukkig een ieder in voldoende mate hersteld. Zo zie je maar weer dat wij met z’n allen het virus al een beetje zijn vergeten maar het virus ons  nog lang niet.           

Dongerahiem

Verzorgingshuis Dongerahiem is voor gelegenheidskoor Rûm Sop een vaste klant. Op donderdag 9 juni 2022 werd er een feest gehouden voor maar liefst 5 jubilarissen, waaronder dorpsgenoot Sia van der Woude, van het personeel van verzorgingshuis Dongerahiem te Dokkum. Zowel het personeel als de bewoners waren hierbij uitgenodigd voor een drankje, een hapje en een buffet. Het koor was gevraagd om tijdens deze happening te zorgen voor wat vrolijke klanken. Of het nu lag aan het mooie weer of de vrolijke stemming onder het aanwezige personeel en bewoners of  het feit dat het koor weer na lange tijd een optreden mocht verzorgen, feit was dat het een denderend optreden werd. Menig toeschouwer waagde zich op de vloer en op het laatst was er sprake van een heuse polonaise.  Kortom een uitermate geslaagd optreden. Zo blijkt maar weer dat het koor “van alle markten thuis is” en naast het verzorgen van achtergrondmuziek ook prima voor een feestelijke stemming kan zorgen. 

Tot slot

Als dit verhaal in Hichtepunten verschijnt is onze laatste oefenavond voor het zomerreces alweer achter de rug. Maar u weet als Rûm Sop lid moet je altijd rekening houden met het feit dat dit ook zo maar weer anders kan lopen. Zoals het nu staat is ons eerstvolgende optreden tijdens het kleintje dorpsfeest in De Westreen op vrijdag 16 september 2022.

Door Mient: juni 2022

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy