Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Het eerste optreden na de corona crisis

Op zaterdag 23 oktober 2021 was het zover. Na anderhalf jaar onderbreking weer voor het eerst  een optreden voor het gelegenheidskoor Rûm Sop, en wel in zorgcentrum De Batting te Harlingen. Dit ging niet zonder slag of stoot.  Hieronder een verslag

Harlingen

Zoals gezegd was het laatste optreden van Rûm Sop al even geleden en het zal vanwege dit feit dan ook zijn dat de spanning bij de leden wel iets meer was dan normaal. Zou het allemaal wel goed gaan? Komt iedereen wel op tijd? Nu zorgde het verzamelen van de leden voor een optreden altijd al voor de nodige problemen. Vanwege dit feit is jaren terug al besloten om een extra kwartier in te ruimen om alle leden te verzamelen. Dit keer waren alle vijftien minuten wel nodig om de groep compleet te krijgen. En dan nog dreigt het mis te gaan. Onze vrouwelijke accordeonist zou met haar partner op eigen gelegenheid naar de plaats van bestemming afreizen. Maar toen alles was geïnstalleerd en ook het koor klaar stond ontbraken Brigitte en Wim nog. Zouden ze in Franeker staan in plaats van in Harlingen. Of hadden ze zich vergist in de aanvangstijd?  Gelukkig is er vandaag de dag de mobiele telefoon. Al snel bleek dat zij met z’n beiden braaf stonden te wachten bij de achteruitgang terwijl de rest van het koor via de hoofdingang naar binnen was gegaan. Een kleine miscommunicatie die nog mooi op tijd was ontdekt. 

Maar er waren vooraf voor de voorzitter ook nog andere zorgen. Zou al het materiaal wel compleet zijn, en belangrijker, zou het allemaal wel werken.  De voorzitter had hierom voor de zekerheid de beamer een dag van tevoren al even getest. En dat was maar goed ook.  Bestanden met andere namen kunnen net voor een optreden voor onaangename verrassingen zorgen. Maar ja een lap top zonder stroom doet het evenmin. In Harlingen aangekomen blijkt namelijk dat de kabelhaspel in Hantum is achtergebleven. Gelukkig had men ook in De Batting een haspel zodat dit probleem ook snel was opgelost. Toen accordeonist Jan Blom zou gaan zitten, bleek dat zijn stoel ook niet mee was genomen. Ook dit werd soepeltjes opgelost. 

Duidelijk was dat iedereen er weer even “in moesten komen”, maar dat alles toch ook weer snel werd opgelost.  En nog belangrijker was dat het optreden die middag liep als een trein. Gedurende het optreden kwamen er steeds meer mensen binnen totdat uiteindelijk de zaal vol was. Het publiek was zeer tevreden over de leuke, maar vooral ook, vrolijke liedjes. Bovendien kon men meezingen met het koor doordat Wim de teksten op het scherm tevoorschijn toverde.  Iedereen bleef tot het einde zitten en het koor werd aan het einde van het optreden getrakteerd op een daverend applaus. Iedereen was het er over eens, Rûm Sop moest snel weer een keertje langs komen. Conclusie: ondanks de aanloopproblemen een succesvol optreden.

Tot slot

Het eerstvolgende optreden is vooralsnog op 5 februari 2022 in Talma Hoeve te Feanwâlden. Maar dit kan ook zo maar weer veranderen. De eerstvolgende oefenavonden zijn op woensdag 17 november en 8 december 2021, aanvang 20.00 uur.

Door Mient: 01-11-2021

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy