Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Rûm Sop eindelijk weer los.

Al tijden hebben de leden van gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen uitgekeken naar het moment dat hun inmiddels vastgeroeste stembanden, na anderhalf jaar,  weer los konden zingen op de eerste oefenavond. Op woensdag 25 augustus 2021 was het zover. 

De eerste oefenavonden.

Het was, na al die maanden zonder te oefenen, nog net niet nodig om weer kennis te maken met alle leden maar sommigen hadden elkaar in meer dan een jaar niet gezien. Een beetje onwennig  stonden de leden erbij. De voorzitter had de regie strak in handen en stond eerst geen “bijpraatsessie” toe. Er moest eerst geoefend worden want al vrij snel zal het eerste optreden moeten plaatsvinden en misschien waren vele liedjes een beetje weggezakt. Niets was echter minder waar. Het oefenen ging in het begin wat stroef maar al vrij vlug had het koor de juiste toon weer te pakken. Wel moesten de stembanden na een paar liedjes even bijkomen. Tijd om de kelen even te smeren en even bij te praten. Ook na de pauze bleek dat de liedjes er nog wel behoorlijk “in zaten”. Inmiddels is ook de tweede oefenavond al weer achter de rug. Ook op deze avond werd het duidelijk dat de teksten gelukkig nog niet weggezakt waren. 

Vastgesteld kan worden dat een ieder weer blij is dat het koor weer kan oefenen en dat binnenkort het eerste optreden weer kan worden verzorgd. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 23 oktober 2021 in zorgcentrum De Batting te Harlingen.

Ook een keertje meezingen?

Heeft u altijd al een keer mee willen zingen met ons koor maar is het er nog nooit van gekomen? Schroom niet langer en stap nu op één van onze oefenavonden een keertje het dorpshuis d’Ald Skoalle in Hantum binnen. U zult zien dat zingen een mens goed doet en je krijgt er ook nog een gezellige avond op toe. Onze eerstvolgende oefenavonden zijn op de woensdagen 6 en 27 oktober 2021.

Door Mient: 01–09-2021

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy