Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Rûm Sop terug in de tijd.

Net zoals bij vele koren vinden er ook bij het gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen op dit moment geen oefenavonden plaats en zijn ook alle optredens geannuleerd. Er is daarom op dit moment ook geen actueel nieuws rondom het koor te melden. Omdat het koor binnenkort (op 19 april om precies te zijn) 22 jaar bestaat is dit een mooie reden om eens in het verleden te duiken. 

Wandelelfstedentocht

Op de agenda van dit jaar staat nog een optreden vermeld tijdens de wandelelfstedentocht in Burdaard op 14 mei 2021. Helaas gaat vanwege het coronavirus ook deze editie van de bekende wandeltocht niet door. Het zou sinds jaren weer een optreden van Rûm Sop zijn tijdens deze tocht langs de elf steden van Friesland.  Ooit in 2003 heeft het koor namelijk het genoegen gehad om de deelnemers van dit evenement toe te zingen.  Op vrijdag 30 mei 2003 om precies te zijn.  Hieronder ziet u een foto van dit optreden toen de deelnemers door Burdaard liepen. Menigeen bleef even staan of nam zelfs plaats op de stoelen voor het koor.

Vrijdag 30 mei 2003 Rûm Sop in Burdaard tijdens de wandelelfstedentocht met op de voorgrond accordeonist Hendrik van der Heide. Op de achtergrond Jelle Jan de Wilde met trekzak en rechts nog net zichtbaar Willem Tilma. 

Hopelijk kan het koor volgend jaar wederom een optreden tijdens dit wandelfestijn verzorgen. 

Tot slot

Het zou mooi zijn als binnenkort de meeste koorleden gevaccineerd zijn en dat dan de eerste oefenavond na de corona-crisis weer kan plaatsvinden. Ik denk dat iedereen hier wel weer aan toe is. Wie weet een volgende keer meer. 

Door Mient: 01–04-2021

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy