Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Rûm Sop in 2021

Inmiddels is het nieuwe jaar 2021 al bijna twee maanden oud en er is nog steeds geen zicht op wanneer de leden van het gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4H-dorpen weer bij elkaar kunnen komen om te oefenen. Sterker nog de tichtplicht (het mooie Fryske woord voor lockdown)  is verlengd en de andere maatregelen gehandhaafd. Is er dan nog nieuws te melden rondom het roemruchte koor? Jazeker, u leest het hieronder. 

Attentie

Het is al een gewoonte geworden bij Rûm Sop dat in december de leden worden verblijd met een klein kerstpakket. Alhoewel de leden indirect dit pakket natuurlijk zelf hebben betaald blijft het toch altijd een mooi gebaar en natuurlijk een leuke “verrassing”. Met name in een toch al, zowel figuurlijk als letterlijk,  donkere periode. Ook in december 2020 stond het bestuur voor de deur met een leuke attentie. Dit was prima geregeld waarvoor een bedankje aan het bestuur op zijn plaats is.

Omroepodrie

Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord maar er bestaat een omroep Odrie in de gemeente Ooststellingwerf. Nu is er iedere woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur een radio programma genaamd:  “ShantyCafe”, te beluisteren op www.omroepodrie.nl  Dit programma wordt vervolgens herhaald op de zaterdagmiddag daaropvolgend van 15.00 tot 16.00 uur. Via een mailtje zijn we er op attent gemaakt dat de nummers die voorkomen op onze CD “In rûntsje fan Rum Sop” in dit programma zijn opgenomen. Terugluisteren kan ook via de site www.shantycafe.nl , via de knop terugluisteren. Het is maar dat u het weet. 

Tot slot

Zoals al eerder is geschreven blijft de planning voor het koor voor dit jaar zeer onzeker. De oefenavonden zijn tot nader order uitgesteld en alle optredens zijn geannuleerd. Nieuwe boekingen zijn er evenmin.  Het is net zoals bij vele collega koren en andere verenigingen nog onduidelijk wat het jaar 2021 ons zal brengen. Maar één ding is zeker: “Rûm Sop haldt de kop der foar!”

Door Mient: 05-02-2021

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy