Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Een stil begin

Na een geruisloos einde van het afgelopen seizoen 2019/2020 van gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen is er voor het eerst sinds het bestaan van het koor ook sprake van een stil begin van het nieuwe seizoen. Alle optredens zijn tot nader order afgezegd en ook de oefenavonden worden al lange tijd gemist. Je kunt je dan ook afvragen of er wel sprake is van het begin van een nieuw seizoen. En, hoewel de maatregelen de afgelopen tijd iets zijn versoepeld, lijkt het er momenteel meer op dat deze weer zullen worden aangehaald dan dat deze verder worden versoepeld. We zullen het er als koor mee moeten doen want een mondkapje voor, bij het zingen, lijkt mij ook niet de oplossing. Alhoewel bij sommigen zou dit ook best handig kunnen zijn. 

Op dit moment wachten we de ontwikkelingen rondom het coronavirus maar rustig af. Er zit niets anders op. Ook van de zijde van het bestuur is tot op heden geen nieuws vernomen en worden ook nadere mededelingen afgewacht. Met toch een beetje weemoed kijken we met onderstaande foto terug op die andere tijd. Zou het ooit terugkomen?

Rûm Sop toen nog Skûmkoppen geheten een kleine 20 jaar geleden met een optreden in Dokkum.

Door Mient: 01-08-2020

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy